Parkeren Berg & Bos

Tarieven parkeren Stadspark Berg & Bos

Tarief per 20 minuten Zomertarief Wintertarief
  € 0,90 € 0,45
0-20 - -
21-40 € 1,80 € 0,90
41-60 € 2,70 € 1,35
61-80 € 3,60 € 1,80
81-100 € 4,50 € 2,25
101-120 € 5,40 € 2,70
121-140 € 6,30 € 3,15
141-160 € 7,20 € 3,60
161-180 € 8,10 € 4,05
Dagkaart € 8,80 € 4,40
  • Verlaat u binnen de eerste 20 minuten de parkeerplaats, dan kunt u vrij uitrijden.
  • Bij extreme drukte wordt geparkeerd buiten de centrale parkeerplaats. Hierdoor is er meer parkeergelegenheid.

Het dagtarief bestaat uit de kosten van 3 uur parkeren plus een eenmalige toeslag en geeft recht op een parkeerplaats tot middernacht. Als u het dagtarief betaald heeft, kunt u tot middernacht uitrijden. Indien u tijdgebonden afrekent aan de parkeerautomaat (bijvoorbeeld voor een uur parkeren) heeft u aansluitend 20 minuten om de parkeerplaats met uw betaalde parkeerticket te verlaten.

Zomer- en wintertarieven parkeren Stadspark Berg & Bos

Het zomertarief gaat in op de maandag voor de officiële openingsdatum Apenheul, maar ten minste op 1 april. Het wintertarief gaat in op de maandag na de officiële sluitingsdatum van de Apenheul.

Avondtarief

Bezoekers van bijvoorbeeld Restaurant de Boschvijver kunnen aan de betaalautomaat van 17.00 uur tot middernacht het parkeergebruik afrekenen tegen een tarief van € 0,40 per 20 minuten. Bij overloop parkeren (P5 en P6) is uitrijden alleen mogelijk tegen het vooruitbetalen van het daar geldende dagtarief.

Parkeren op extreem drukke dagen

In voorjaar, zomer en najaar kan het op vakantiedagen, weekenddagen en feestdagen zo druk zijn dat de bestaande parkeerlocatie onvoldoende ruimte biedt. Op die dagen treedt het gemeentelijk Verkeersplan Apeldoorn-West in werking, waarbij P5 en P6 worden ingezet voor betaald parkeergebruik. Bezoekers van de attracties, evenementen en activiteiten in het gebied worden dan opgevangen en door verkeersregelaars naar een alternatieve parkeerplek geleid. De aanwijzingen van de aanwezige parkeerbegeleiders dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Bij het inrijden van het gebied wordt het dagtarief betaald. Wandelend vanaf deze extra betaalde parkeerzones bent u snel bij alle attracties, evenementen en activiteiten in het gebied.

Parkeerverbod

In de omliggende woonwijken wordt het parkeren door bezoekers actief ontmoedigd met parkeerverboden. Hier wordt door gemeente en politie streng op gecontroleerd. Wij raden u daarom dringend aan, ook bij grote drukte of langere wachttijden, niet in de omgeving te parkeren. Parkeert u ook niet op plaatsen waar u andere auto’s ziet staan, want uitsluitend auto’s van bewoners (of bezoekers van bewoners) met een voor de locatie uitgegeven parkeervergunning worden toegestaan in het gebied.

Gehandicaptenparkeerkaart

Alleen als u beschikt over een geldige gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op een van de 12 ruimere parkeerplaatsen, gelegen dicht bij de Parkeerautomaten op P2.

Fietsenstalling

Naast de entree van Stadspark Berg & Bos, tegenover de entree van het Boschbad (aan de Felualaan) en tegenover de ingang van het Klimbos treft u onbewaakte gratis fietsenstallingen aan. Let op, in een voetgangersdomein mag niet worden gefietst. Wij raden u toch aan om uw eigendommen te stallen met een kwalitatief goed slot.

Share this