Wandelroutes

De wandelstructuur is door parkbeheerder Accres aangelegd in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, NordicWalkingNet en het Apeldoornse 4FunFit. Meer informatie over de wandelroutes is te vinden op de borden of bij het personeel in het park.

IVN Natuureducatie Apeldoorn heeft in Stadspark Berg & Bos een GPS app ontwikkeld om kinderen met hun neus in de natuur te laten duiken.  
Je kunt deze educatieve wandelroute gratis downloaden via de IVN Route app.

Wandelroute: Kom speurneuzen in Stadspark Berg & Bos

De route start op het Acaciaplein, splitsing speelweide en Apenheul, waarbij je een rondje loopt van circa 0,6 km om de speelweide heen. Extra leuk is dat je de wandelroute kunt combineren met lekker spelen en ravotten op de speelweide. Er valt onderweg van alles te beleven, te ontdekken en te leren over de verschillende soorten planten, bomen en dieren die leven in Stadspark Berg & Bos. Tijdens deze educatieve speurneuzen route kom je maar liefst langs 18 punten waarbij je op je telefoon een opdracht krijgt. Ontwikkel je talenten door goed te speuren, luisteren, tellen of lezen. Weet jij bijvoorbeeld of dit vogeltje een koolmees of een pimpelmees is…?

 

Share this