Boomkroonjuwelen

Boomkroonjuwelen

Wandel langs kunst een groene omgeving

Vier grote kunstobjecten genaamd ‘boomkroonjuwelen’ verrijken samen met een audiotour Stadspark Berg & Bos. De kunstwerken brengen op een bijzondere manier cultuur en natuur samen.

Over de boomkroonjuwelen
De boomkroonjuwelen zijn gemaakt door twee Apeldoornse kunstenaars, Iris Burghout en Ferry Staverman. Elk ontwierpen en ontwikkelden ze twee grote kunstwerken, waarbij ze zich hebben laten inspireren door de koninklijke thematiek en het groen van Stadspark Berg & Bos. De grote heropening van Paleis Het Loo is een belangrijk cultureel moment en biedt kans voor Apeldoorn om zich te profileren als royale stad in het groen. Mede daarom is het project Koninklijke Veluwe gestart en werken verschillende initiatiefnemers voor de lange termijn aan het creëren van hooggewaardeerde royale belevingen in Apeldoorn, zoals de boomkroonjuwelen in het park.

De boomkroonjuwelen zijn gemaakt door twee kunstenaars die wonen en werken in Apeldoorn. Iris Burghout maakte de werken ‘Smaragd’ en ‘Peridot’ en laat zich in haar werk veelal inspireren op de organische natuur. Het werk van Ferry Staverman kenmerkt zich door uit sierlijke lampion-achtige objecten. Hij maakte de 'Gebloemde Kooi' en de 'Cirkelkroon'. De boomkroonjuwelen zijn op woensdag 10 mei 2023 geopend en blijven voor een periode van twee jaar tijdens de reguliere openingstijden te bewonderen in Stadspark Berg & Bos. Lees verder over de boomkroonjuwelen.

Bijzonder Berg & Bos
De boomkroonjuwelen maken bovendien onderdeel uit van de audiotour ‘Bijzonder Berg & Bos’ die start vanaf het Theehuis. In deze nieuwe audiotour worden historische verhalen over het park gecombineerd met informatie over de boomkroonjuwelen en de kunstenaars. Bijzonder Berg & Bos is gratis te beluisteren via de Apeldoorn Stories app. Lees mhttps://bergenbosapeldoorn.nl/activiteiten/audiotoureer over de audiotour.

De boomkroonjuwelen zijn een idee van Apeldoorn Partners in samenwerking met ACEC, Accres en de Gemeente Apeldoorn en blijven voor een periode van twee jaar tijdens de reguliere openingstijden te bewonderen in het park. De audiotour is ontwikkeld met behulp van Bureau Max permanent en is te beluisteren via de gratis te downloaden Apeldoorn Stories app.

Share this